Boeuf Bourguignon

Boeuf_Bourguignon

Descoperiți rețeta noastră gustoasă și simplă de bourguignon de vită. Cu carnea sa ultra fragedă de vită și sosul de vin roșu, acest fel de mâncare convivial va fi perfect pentru orice ocazie. O rețetă rapida și deosebita.

Persoane

6

Timp preparare

30 m

Timp de gatire

180 m

Dificultate

@@@

Cost

€€


Lista ingredientelor

  • Carne de vita – 1 kg
  • Ciuperci de Paris – 250 g
  • Morcovi – 3 buc.
  • Ceapa 2 buc.
  • Bacon afumat – 100 g
  • Usturoi – 1 catel
  • Ulei de masline – 3 linguri
  • Faina – 2 linguri
  • Vin rosu – 30 cl
  • Buchet garni 1
  • Sare, piper – dupa gust

Lista etapelor

  1. Tăiați carnea în cuburi de aproximativ 5 cm . Îndepărtați bucățile de grăsime dacă este necesar.
  2. Zdrobiți cățelul de usturoi. Tăiați ceapa. Curățați și tăiați morcovii în felii.
  3. Într-o tavă de fontă se încălzește uleiul de măsline. Rumeniți bucățile de carne de vită în ea, prăjindu-le pe fiecare parte timp de câteva minute.
  4. Adăugați morcovii, ceapa tocată și usturoiul în tava. Se amestecă ușor. Sare si piper dupa bunul plac.
  5. Se adauga apoi faina apoi se uda cu vinul rosu. Completați cu apă până când bucățile de vită sunt complet acoperite, apoi adăugați buchetul garni.
  6. Aduceți amestecul la fierbere și fierbeți aproximativ 3 ore la foc mediu.
  7. După aproximativ 1 oră și 30 de minute, rumeniți baconul într-o tigaie apoi adăugați ciupercile, feliate în prealabil. Odată fiert, turnați totul în tava.
  8. Serviți carnea de vită fierbinte cu câțiva cartofi.

Informatii suplimentare

Pentru un echilibru perfect, amestecați mai multe bucăți de carne de vită: o bucată slabă, una mai grasă și una ușor gelatinoasă. Pentru a face vasul mai digerabil, nu ezitați să înlocuiți făina clasică cu făină de castane.