Brocoli albiti

brocoli

Albirea brocolilor presupune gătirea în apă clocotită pentru o perioadă foarte scurtă de timp și apoi scufundarea lor în apă rece pentru a opri gătirea. Această tehnică păstrează culoarea și crocantitatea legumelor.

Persoane

5

Timp preparare

5 m

Timp de gatire

4 m

Dificultate

@@@

Cost

€€


Lista ingredientelor

  • Brocoli –
  • Sare – dupa gust

Lista etapelor

  1. Mai întâi, pregătiți broccoli separând buchețelele, apoi clătiți-le cu apă.
  2. Se fierbe un volum mare de apa cu sare, se pune broccoli in el si se fierbe 4-5 minute.
  3. Pregătiți un vas cu apă rece cu cuburi de gheață, scufundați broccoli în el, apoi scurgeți-i (acest lucru ajută la fixarea clorofilei și la păstrarea frumoasei lor culori verzi).

Pe lângă păstrarea părții crocante a legumelor, albirea lor ajută și la reducerea amărăciunii prezente în unele legume. Nu sunt prea fierte și pot fi folosite pentru a face salate sau pentru a găti.