Masajul ayurvedic: metoda eficienta de combatere a stresului

 Un masaj tradițional ancestral

Masajul ayurvedic lucrează în principal asupra armonizării chakrelor pentru a reechilibra atât corpul, cât și mintea.

Ayurveda este o medicină tradițională indiană al cărei nume înseamnă literal „știința vieții” în sanscrită.

Masajul ayurvedic este un tratament de reechilibrare care se bazează pe cei 7 centri energetici ai corpului, celebrele chakre. El va lucra pe căile energetice pe care sunt distribuite punctele de presiune, pentru a permite energiei vitale, prana (= suflarea vieții), să circule liber și armonios în tot corpul.

Folosește ulei călduț de susan, ulei de muștar dar și pungi de plante, o adevărată invitație la călătorie pentru simțuri… Prin intermediul presiunii circulare, alunecării, frecării, acupresiilor dar și întinderii, masajul ayurvedic va aduce relaxare și armonie corpului și minții. .

Este un masaj care va actiona asupra starii noastre de spirit, ajutandu-ne sa le reglam. În tradiția ayurvedică, ele sunt numite doshas (Kapha – pământ și apă -, Pitta – foc și apă – și Vata – aer și eter).

Organic, va întări sistemul imunitar, va îmbunătăți respirația și circulația, va relaxa articulațiile și va întări tonusul muscular.

 Pentru cine si unde?

Masajul ayurvedic este pentru oricine, dar este cu atât mai potrivit pentru persoanele nervoase, grăbite, stresate sau chiar obosite.

Crește energia vitală, promovează concentrarea și ajută la gestionarea mai bună a emoțiilor. 

Se practică în SPA-uri și saloane de înfrumusețare.