Remedii naturale pentru gastroenterita

Gastroenterita revine cu partea sa de simptome deranjante. Iată câteva remedii naturale pentru a o vindeca rapid.

 Balsam de lamaie

Melisa de lamaie (Mélissa officinalis) este o planta renumita pentru proprietatile sale sedative (ajuta la adormire) dar si pentru proprietatile sale digestive. Pentru a-l folosi ca parte a unui gastro, faceți un ceai de plante punând 1 lingură de frunze de melisa într-un litru de apă apoi fierbeți 10 minute, filtreaza și bea pe tot parcursul zilei în cantități mici.

Ghimbir

Ghimbirul (Zingiber officinale) este o plantă cunoscută pentru proprietățile sale anti-greață. Este astfel indicat in special femeilor insarcinate si in caz de probleme gastrice precum gastro. Se consumă sub formă de ceai de plante, proaspăt decojit și tăiat bucăți sau capsule (disponibil în farmacii). Pentru a lupta împotriva gastro, faceți un ceai de plante punând echivalentul a 1 linguriță rasă de ghimbir (bucăți sau pudră) într-o cană cu apă clocotită. Se acopera si se lasa la infuzat 10 minute.

Rozmarin

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) permite buna functionare a functiilor digestive si in special a vezicii biliare datorita proprietatilor sale coleretice si colagoge. Pentru a-l consuma, infuzati 5 g de frunze de rozmarin intr-o cana cu apa clocotita timp de 10 minute. Se filtrează preparatul obținut apoi se beau 2 până la 3 căni pe zi.

Cărbune activ

Cărbunele activat este un supliment detoxifiant care va absorbi bacteriile gastrointestinale și va promova eliminarea acestora. Acesta „captează” și absoarbe toxinele și gazele în cale. Se poate cumpăra în farmacii sub formă de capsule și se ia înainte de masă.

Ulei esențial de mentă

Uleiul esențial de Mentă (Mentha piperita) este eficient în lupta împotriva vărsăturilor. De obicei, este luat pentru a lupta împotriva răului de mișcare sau în caz de gastro. Puteți, de asemenea, să puneti o picătură pe tâmple și să le masați pentru a vă da un impuls. Acest ulei esențial este interzis femeilor însărcinate și copiilor sub 7 ani.

Ulei esențial de lămâie

Uleiul esențial de lămâie (Citrus limonum) este un ulei esențial care poate fi folosit pentru a combate greața datorită proprietăților sale digestive. Pune 1 până la 2 picături pe un mediu alimentar (zahăr, bucată de pâine etc.) sau într-un ceai de plante diluând în miere. Poate fi utilizat la femeile însărcinate peste 3 luni și care alăptează precum și la copiii peste 7 ani.


Iaurturi

Iaurturile participă la refacerea florei intestinale datorită bacteriilor bune pe care le conțin (bifidus). În plus, bogate în apă (90%), participă la lupta împotriva deshidratării care apare frecvent în cazurile de gastroenterită.

Apa de orez

Apa de orez conține amidon care ajută la căptușirea intestinelor și le protejează de inflamație. Se obține prin gătirea timp de 20 până la 30 de minute a 1/2 cană de orez alb în 4 căni de apă cu sare. Se consumă rece sau călduță în doze mici pe tot parcursul zilei.

albumul Arsenicum

Arsenicum album 9 CH este un remediu homeopatic de prioritizat în caz de scaune iritante, diaree și/sau dureri abdominale intense și arzătoare. Doza obișnuită este de trei granule de trei ori pe zi.

Nux vomica

Nux Vomica 9 CH este un alt remediu homeopat utilizat pentru afecțiunile care provoacă greață și vărsături, inclusiv gripa și gastroenterita. Doza este de 3 granule de 3 ori pe zi.