Remediu la domiciliu

Indiferent de ce ai auzit sau de cât de mult îți dorești alinare, discută cu medicul sau farmacistul înainte de a încerca orice remediu la domiciliu. Acest lucru este și mai important dacă luați medicamente pe bază de rețetă, deoarece unele pot afecta modul în care funcționează medicamentele.

Menta


Menta a fost folosită de sute de ani ca remediu pentru sănătate. Uleiul de mentă ar putea ajuta la sindromul colonului iritabil – o afecțiune pe termen lung care poate provoca crampe, balonare, gaze, diaree și constipație – și poate fi bun și pentru durerile de cap.

Mierea

Acest îndulcitor natural poate funcționa la fel de bine pentru tuse ca și medicamentele fără prescripție medicală. Acest lucru ar putea fi util în special pentru copiii care nu sunt suficient de mari pentru a le lua. Dar nu-l dați unui sugar sau unui copil mai mic de 1 ani. Există un risc mic de apariție a unui tip rar, dar grav, de otrăvire alimentară care ar putea fi periculos pentru ei. Și, deși poate ați auzit că mierea „locală” poate ajuta la alergii, studiile nu susțin acest lucru.

Curcuma

Acest condiment a fost promovat ca fiind capabil să ajute la o varietate de afecțiuni, de la artrită la ficatul gras. Dacă îl încerci, nu exagera: dozele mari pot provoca probleme digestive.

Ghimbir

Este folosit de mii de ani în medicina asiatică pentru a trata durerile de stomac, diareea și greața, iar studiile arată că funcționează pentru greață și vărsături. Există unele dovezi că ar putea ajuta și cu crampele menstruale. Dar nu este neapărat bun pentru toată lumea. Unii oameni au probleme cu burtica, arsuri la stomac, diaree și gaze din cauza asta și poate afecta modul în care funcționează unele medicamente. Deci, discutați cu medicul dumneavoastră și utilizați-l cu grijă.

Ceai verde

Această băutură reconfortantă face mai mult decât să te țină treaz și vigilent. Este o sursă excelentă de antioxidanți puternici care vă pot proteja celulele de deteriorare și vă pot ajuta să luptați împotriva bolilor. Poate chiar să scadă șansele de boli de inimă și anumite tipuri de cancer, cum ar fi pielea, sânul, plămânul și colonul.

Usturoiul

Unele studii arată că persoanele care mănâncă mai mult usturoi sunt mai puțin susceptibile de a face anumite tipuri de cancer. De asemenea, poate scădea nivelul colesterolului din sânge și al tensiunii arteriale.

Supa de pui

Se pare că bunica avea dreptate: supa de pui poate fi bună pentru răceală. Studiile arată că poate ameliora simptomele și te poate ajuta să scapi de ea mai repede. De asemenea, reduce umflarea și elimină lichidele nazale.

Scortisoara

Poate ați auzit că poate ajuta la controlul zahărului din sânge pentru persoanele care au prediabet sau diabet. Dar nu există nicio dovadă că face ceva pentru orice afecțiune medicală. Dacă intenționați să încercați, aveți grijă: extractele de scorțișoară pot fi dăunătoare pentru ficat în doze mari.

Baie fierbinte

Este buna pentru tot felul de afectiuni ale mușchilor, oasele și tendoanele, cum ar fi artrita, durerile de spate și durerile articulare. Apa caldă poate ajuta la circulația sângelui. Dar nu faceți apa prea calda, mai ales dacă aveți o afecțiune a pielii. Temperatura ideală este între 33 și 37 grade celsius.