Risotto cu parmesan

Aceasta reteta de risotto cu parmesan este un clasic al bucatariei italiene. Serviti-l cu o salata draguta de rucola și rosii mici colorate. Și nu uita, risotto nu asteapta, trebuie sa-l mananci imediat ce este gatit.

Persoane

4

Timp preparare

10 m

Timp de gatire

15 m

Dificultate

@@@

Cost

€€


Lista ingredientelor

  • Orez – 400 g
  • Branza parmesan – 50 g
  • Vin – un pahar
  • Supa de legume – 750 ml
  • Usturoi – 1 catel
  • Ceapa – 1 buc.
  • Sare, piper – dupa gust

Lista etapelor

  1. Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa tocata si usturoiul tocat pentru cateva minute. Adaugati orezul și amestecati bine pentru a-l acoperi.
  2. Se adauga vinul alb si se fierbe pana se evapora.
  3. Se adauga apoi un polonic de bulion si se fierbe la foc mic, amestecand regulat, pana cand lichidul este aproape complet absorbit.
  4. Se adaugă inca un polonic și se face asta pana cand bulionul dispare și orezul este fiert.
  5. Se condimenteaza cu sare și piper și se adauga parmezanul. Bucurati-va imediat!

Simtiti-va liber/a sa folositi ierburi proaspete precum cimbru sau patrunjelul pentru a adauga prospetime preparatului dumneavoastra.