Sparanghel milanez

sparanghel_milanez

Sparanghelul milanez este o rețetă italiană, mai exact din Lombardia, numită și sparanghel à la Bismarck. Pe baza de sparanghel, ou si parmezan, va incanta fanii acestei legume bogate in fibre si vitamine.

Persoane

4

Timp preparare

5 m

Timp de gatire

20 m

Dificultate

@@@

Cost

€ €


Lista ingredientelor

  • Sparanghel – 24 buc.
  • Parmesan ras – 4 linguri
  • Ou – 4 buc.
  • Unt – 1 lingura
  • Sare,piper – 1 varf de cutit

Lista etapelor

  1. Se fierbe sparanghelul în apă clocotită, cu capul sus și afară din apă pentru că acesta este mai fragil, se lasă 10-12 minute la gătit. Pentru a verifica gătirea sparanghelului, se inteapa cu vârful unui cuțit tulpina sparanghelului, dacă intra ca în unt, sparanghelul este fiert.
  2. Acum le poți scufunda în apă rece pentru a opri gătirea și pentru a-și păstra culoarea frumoasă.
  3. Intr-o tigaie se pune o lingura de unt in care se prajesc ouale, timp de 2-3 minute. Odată gatite, puneți-le deoparte; apoi încălziți sparanghelul (pe care l-ati scurs în prealabil) in tigaie, mai adăugând unt.
  4. Pe o farfurie se aseaza 6 bucati de sparanghel (de persoana), un ou prajit, apoi se adauga parmezanul, sare si piper, nu ramane decat sa gusti.

Sparanghelul este un bun aliat pentru slăbit deoarece are un conținut foarte scăzut de calorii cu doar 20 kcal la 100 g. Aceasta reteta este o masa ideala, bogata in fibre, vitamine si proteine ​​datorita oului prajit.




Recomandare

Stimuleaza secretia acidului gastric, a enzimelor digestive si a bilei.
Sustine digestia sanatoasa. Produs 100% natural.