Tort pufos de vanilie

O rețetă gustoasă, ușoară și rapidă de prăjitură moale cu vanilie, fără ouă. Acest tort moale si usor va fi perfect pentru persoanele cu alergii la oua. Ideal și pentru o poftă de gurmand de ultimă oră când nu mai sunt ouă în dulap. Vă asiguram că nu va mai rămâne nici o firimitură. Pentru o latură și mai gourmet, nu ezita să adaugi în preparatul tău cipsuri de ciocolată și de ce nu câteva fructe proaspete de sezon.

Persoane

8

Timp preparare

10 m

Timp de gatire

30 m

Dificultate

@@@

Cost

€€


Lista ingredientelor

  • Faina – 150 g
  • Lapte semi-degrasat- 250 ml
  • Zahar 80 g
  • Unt – 50 g
  • Praf de copt -1plic
  • Zahar vanilat – 1 plic
  • Extract de vanilie 1/2 lingurita
  • Sare – 1 varf de lingurita

Lista etapelor

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C .
  2. Într-un bol de salată, turnați făina, praful de copt, zahărul și zahărul vanilat apoi amestecați.
  3. Se adauga treptat laptele, extractul de vanilie si untul topit anterior.
  4. Amestecă din nou până obții o pastă netedă și omogenă.
  5. Ungeti o formă cu unt și turnați preparatul.
  6. Coaceți aproximativ 30 de minute în timp ce urmăriți gătitul.
  7. Înțepăți cu o lamă de cuțit care ar trebui să iasă uscată când prăjitura este coaptă.
  8. Se lasa sa se raceasca inainte de servire.

Informatii suplimentare

Dacă aveți intoleranță la gluten, puteți face în continuare această rețetă. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să înlocuiți făina de grâu cu făină fără gluten (orez, porumb, făină de castane etc.).
Daca esti intolerant/a la lactoza, poti inlocui laptele cu laptele vegetal la alegere (migdale, alune, nuca de cocos, soia), de preferat fara adaos de zahar. Inlocuiti si untul cu margarina, sau pentru o prajitura si mai sanatoasa cu sos de mere. 
La fel de delicios, înlocuiți o parte din zahăr cu sirop de agave sau miere dacă doriți. Poți pregăti glazură pentru mai multă răsfăț, pentru a face acest lucru, amestecă zahărul pudră cu apă pentru a obține un amestec fluid, apoi toarnă-l pe prăjitura cu vanilie.