Tratarea naturala a infecției cu drojdie de la picioare

Infecția cu drojdie poate fi dificil de tratat. Iată câteva remedii naturale care ajută la combaterea infecției cu drojdie de la picioare.

Ciuperca piciorului, numită uneori „picior de atlet”, este o infecție cauzată de ciuperci sau drojdii parazite localizate în principal pe pielea din jurul degetelor de la picioare. Pe măsură ce aceste culturi se dezvoltă într-un mediu umed, este esențial să aveți întotdeauna picioarele uscate. Pentru a face acest lucru, ar trebui să purtați șosete din bumbac 100%, să vă uscați întotdeauna bine picioarele după duș și să încercați să le lăsați în aer liber cât mai des posibil. Dar, în ciuda tuturor acestor precauții, poate fi dificil să scapi de o infecție cu drojdie.

Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru tratarea infecțiilor cu drojdie de la picioare. Doar diluați 4 linguri de praf de copt în 1L de apă călduță și spălați-vă picioarele în el timp de 15 minute. Apoi, este important să le uscați bine pentru a elimina umezeala. De asemenea, este indicat să stropiți pielea afectată de infecția cu drojdie cu bicarbonat de sodiu chiar înainte de a vă pune ciorapi sau șosete. Astfel, pudra va absorbi umezeala pe tot parcursul zilei.

Baia cu apă sărată Apa sărată
este un mediu ostil pentru infecțiile cu drojdie deoarece sarea previne proliferarea ciupercilor. Înmuierea picioarelor în apă cu sare (aproximativ 1 lingură de sare grunjoasă pe litru de apă) în fiecare zi va ajuta la combaterea acestei infecții.

Mai multe uleiuri esențiale oferă un ajutor considerabil în lupta împotriva infecțiilor fungice ale picioarelor datorită proprietăților lor antifungice (= substanță care distruge ciupercile). Uleiurile esențiale de arbore de ceai sau arbore de ceai , lavandă și cedru Atlas au aceste proprietăți. Fiecare dintre aceste uleiuri poate fi amestecat cu ulei de migdale dulci și poate fi aplicat direct pe zona afectată în doar câteva picături.

Cu toate acestea, utilizarea uleiurilor esențiale nu este recomandată femeilor însărcinate și copiilor, precum și pe răni.

Rețeta de tratament cu ulei esențial de lavandă
Amestecă 1 mililitru de ulei esențial de lavandă (nu lavandină), un mililitru (= 25 de picături) de ulei esențial sărat, 4 mililitri de ulei de migdale dulci sau de sâmburi de struguri. Apoi amestecați totul ușor. Aplicati cateva picaturi din acest amestec pe zona afectata de infectia cu drojdie (piele sau unghie), de trei ori pe zi, pana cand infectia cu drojdie a disparut. Pentru a preveni o recidivă, este posibil să se continue tratamentul doar o dată pe zi în următoarele săptămâni.

Alegerea clorurii de aluminiu
Aplicați de 2 până la 3 ori pe zi o soluție de clorură de aluminiu (25%) (= sare de aluminiu și clor) pe o zona afectată și scade astfel proliferarea ciupercilor.Este important sa nu-l folosesti in caz de leziuni. Aceasta solutie poate fi gasita in farmacii si poate fi o alternativa la uleiurile esentiale.

Lapacho (sau Pao d’arco)
Lăsați picioarele să se odihnească timp de 15 minute, de două ori pe zi, într-o baie de scoarță de lapacho (= copac al Americii de Sud) marinată în apă călduță reduce considerabil infecțiile precum o infecție cu drojdie. Pentru a fi eficient, acest preparat trebuie să fie sub formă de decoct (= se fierbe timp de 8 până la 10 minute, 15 g până la 20 g scoarță interioară uscată de lapacho în 500 ml apă).

O soluție orală împotriva micozelor
Se fierbe, într-un litru de apă, patru lingurițe de Lapacho într-un litru de apă timp de 5 până la 7 minute și se lasă la infuzat timp de 12 minute. Se poate adăuga miere pentru a îmbunătăți gustul. Se recomandă să beți trei căni pe zi în timpul tratamentului infecției cu drojdie. Folosit sub formă de infuzie, Lapacho ajută la întărirea sistemului imunitar pentru a preveni apariția infecțiilor cu drojdie.
 

Ulei de strut Uleiul
de strut calmeaza si ciuperca.In plus, are avantajul de a putea fi aplicat chiar si pe taieturi, deoarece actioneaza ca un agent de vindecare si accelereaza vindecarea acestora.