Uleiuri esentiale pentru problemele pielii

uleiuri esentiale

Aromaterapie pentru a ajuta dermatita seboreică.

Ce este dermatita seboreică?

Dermatita seboreică se caracterizează prin formarea de pete roșii însoțite de scuame care seamănă cu mătreața la suprafața pielii. Se spune că este „seboreic”, deoarece afectează în principal părțile grase ale pielii, cum ar fi părul, trunchiul și fața. S-ar datora proliferării unei drojdii; tratamentele se bazează deci pe utilizarea antimicoticelor.

Ce uleiuri esențiale să folosești împotriva dermatitei seboreice?

  • Uleiul esențial de arbore de ceai ( melaleuca alternifolia ) ar avea virtuți calmante asupra dermatitei seboreice datorită proprietăților sale antifungice și terpinen-4, compusul său principal, un puternic antimicrobian și antiinflamator.
  • Uleiul esențial de lavandă adevărată ( lavandula angustifolia ), foarte versatil și foarte bine tolerat, este potrivit și pentru toate problemele pielii, inclusiv pentru dermatita seboreică. Poate fi folosit în sinergie cu uleiul esențial din arbore de ceai.

Aceste uleiuri esențiale trebuie aplicate local, pure sau diluate într-un ulei vegetal. Fii atent, totuși, deoarece uleiul esențial de arbore de ceai poate fi iritant și este, în general, mai puțin bine tolerat pur decât uleiul esențial de lavandă adevărată.

La fel ca psoriazisul, dermatita seboreica este agravata de stres, de unde si importanta de a face timp pentru relaxare si relaxare.

 Surse: Applications of tea tree oil in dermatology, Int J Dermatol, 2013 Nenoff P, Haustein UF, Brandt W, Antifungal activity of the essential oil of Melaleuca alternifolia (ceai ulei de arbore) împotriva ciupercilor patogene in vitro, Skin Pharmacol, 1996