Vinete cu parmesan

vinete_parmesan

Descoperiți rețeta noastră gustoasă de vinete cu parmesan care vă va duce papilele gustative în sudul Italiei. Acest preparat delicios cu o mie de arome și o textură cremoasă va însoți perfect o portie de carne sau pește alaturi de o garnitura de orez pentru o masă completă și sănătoasă. O adevărată încântare. 

Persoane

4

Timp preparare

20 m

Timp de gatire

30 m

Dificultate

@@@

Cost

€ €


Lista ingredientelor

  • Vinete – 4 buc.
  • Sos de rosii – 200 g
  • Bulion – 100 g
  • Branza parmesan – 150 g
  • Ceapa – 2 buc.
  • Usturoi – 1 catel
  • Ulei de masline – 1 lingurita
  • Ierburi de Provence – dupa gust
  • Sare,piper – 1 varf de cutit

Lista etapelor

  1. Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete sau felii, dupa preferinta.
  2. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se rumeneste ceapa si usturoiul tocate marunt.
  3. Adăugați vinetele, ierburile de Provence și câteva linguri de apă. Adăugați sare și piper.
  4. Lasam totul sa se gateasca la foc mic aproximativ 30 de minute apoi adaugam pasta de rosii si sosul de rosii.
  5. Se adauga parmesanul ras si se lasa sa se topeasca.
  6. Bucurați-vă de mâncare cât încă este fierbinte sau călduță.

O reteta ideala de integrat intr-un meniu vegetarian.